СЕЗОНСКЕ АЛЕРГИЈЕ У ТРУДНОЋИ

Како се борим против алергија током трудноће?

Предузмите одређене превентивне мере да спречите појаву алергија

Алергије могу бити проблем трудницама, поготово ако су у питању сезонске алергије. Током пролећних месеци, у априлу, мај је алергичан на полен, алергије на траву и олује током маја, док су алергије на амброзу и други коров присутни током лета и трају до краја октобра.

Ако сте имали проблема са сезонским алергијама пре трудноће, врло је важно идентификовати узрочника како бисте избегли излагање алергенима колико год је то могуће.

Најбољи лијек би свакако требао бити превенција, па припазите да предузмете одређене мјере да спријечите појаву алергија. Избегавајте да останете на отвореном током поподнева и увече, након шетње природом оперите гардеробу коју сте носили и пошто већину дана требате проводити у кући, редовно чистите прашину и усисавачем усисавачем водом филтер који ће најбоље уклонити алергене из куће.

Погоршавају ли се симптоми током трудноће?

Неке жене тврде да су им се симптоми алергије погоршали током трудноће, док други кажу да нису имали проблема, тако да не постоји правило које се односи на све труднице.

Међутим, чињеница је да труднице често имају проблем са носницама, због дејства хормона током трудноће, а алергије додатно доприносе тим симптомима који доводе до упале синуса.

Да ли су дозвољени лекови против алергија?

Не узимајте никакве лекове за ублажавање симптома на своје руке, чак и ако сте их раније узимали, али обавезно се претходно обратите лекару. Најбоље је покушати да примените мере превенције како бисте спречили појаву симптома алергија.

Да ли сам у кући заштићен од алергена?

Ни у кући нису 100% заштићени од алергена

Нажалост, код куће нисте 100% заштићени од алергена, па је неопходно следити одређене савете који ће вам помоћи да очистите свој дом од потенцијалних узрока алергена:

1. Отворе држите затворенима, посебно ујутру када је ниво полена у ваздуху највећи,

2. Ако је могуће, користите антиалергијске јастуке и перу постељину на температури већој од 60 степени,

3. Иако вам се ово чини немогућим тепих је главно „легло“ алергена (длаке животиња, гриња, прашине), па га је потребно темељито очистити, најбоље филтрима за воду, јер сва прашина, гриње и длаке идите право у воду, док то није случај са обичним усисивачима,

4. Прашина електростатичким крпама које најбоље накупљају прашину, прљавштину и косу,

5. Ако је могуће, немојте уносити кућне љубимце у кућу, а ако су животиње присутне у кући, водите рачуна о њиховој хигијени и користите усисиваче са воденим филтером који најбоље уклања длаку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *